2 Gloednieuwe woonzorgcentra

Sinds 2001 werd onder een gezamenlijk bestuur in de vereniging vzw Zusterhof hard gewerkt aan twee ambitieuze projecten: de volledige nieuwbouw van beide vestigingen én een eigentijds aanbod aan woonvormen voor zorgbehoevende ouderen.

In oktober 2011 werd het woonzorgcentrum Zusterhof geopend. In de loop van 2015 opent ook het tweede huis: woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw:
 
Om mogelijke spraakverwarring tussen beide voorzieningen te vermijden werd besloten om voortaan de gloednieuwe woonzorgcentra een eigen, duidelijke naam te geven. In Hadschot (Gerststraat 67) werd gekozen voor de naam woonzorgcentrum “Zusterhof”.
 
Het nieuwe huis in de Kollegestraat heeft de naam behouden die het reeds jaren had: woonzorgcentrum “Onze-Lieve-Vrouw”. Dit ligt in de lijn van de traditie en komt voort uit het  respect voor de zorg van de Gasthuiszusters, nu al ruim 460 jaar.
 
Niemand van ons zal ooit voldoende de waardering kunnen uitdrukken voor de zorg en de inzet voor de Geelse gemeenschap die door de beide congregaties door de jaren heen werd opgebracht. Het bewaren van de naam O.L.Vrouw en de verwijzing naar de Zusters zijn bescheiden tekens van waardering voor hun levenswerk en hun onbaatzuchtige inzet.

Beluister fragment