Nieuws

De nieuwe GheelaMania is een statement, een getuigenis: de geest van Dimpna heerst nog altijd in Geel, wíj zijn Dimpna! Zorgzaam met mekaar omgaan, mekaar aanvaarden en samen een mooie gemeenschap vormen, dát is de ziel van Geel. Daarbij draaien we onze hand niet om voor een pakkende show en een verbluffend spektakel. Op dat vlak zet GheelaMania IV weer een stap verder. In mei 2020, niet te missen!

 

Op zondag 10 mei van 14 tot 15u gaat de 5-jaarlijkse Sint-Dimpna Ommegang weer uit, een stoet van 3 km die door de centrumstraten trekt. Editie 2020 staat in het teken van vernieuwing: de traditionele processie wordt aangevuld met splinternieuwe praalwagens die de legende van de Heilige Dimpna uitbeelden met behulp van moderne technieken.

Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. In ons woonzorgcentrum Zusterhof hebben wij deze week een tentoonstelling opgesteld, van Alice Nahon tot Toon Hermans. Opnieuw kunst in huis !

Het Nieuwsblad publiceerde vandaag zijn ‘Rusthuiswijzer’: een online overzicht van alle Vlaamse woonzorgcentra. Bedoeling is de burger te helpen bij de keuze van een woonzorgcentrum. Naast de infofiches van de woonzorgcentra brengt de krant ook een meerdaagse artikelenreeks over de ouderenzorg.

Fototentoonstelling Leo De Bock:

in woonzorgcentrum Zusterhof (november) en in woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw (december 2019).

"Huiselijk en gezellig leven. Zorgeloos verblijven. Echt wonen."

Een nieuwe missie, visie én waarden. Na een traject van 18 maanden weten we hoe we wonen, zorgen en leven nog kunnen versterken. Zie de rubriek missie en visie in de titelbalk van onze website.

Op zondag 15 september 2019 organiseert Fietsersbond Geel voor de aanvang van de week van de mobiliteit zijn derde editie van “Go met de Gele V(e)lo”. En wij doen mee !

We blikken terug op het voorbije jaar en wat we allemaal beleefd hebben.

 

 

Onder een stralende zon hebben de eerste bewoners van woonzorgcentrum Zusterhof te Geel op 23 juni een testrit gereden met de duofiets. De foto’s zijn te bewonderen in ons fotoalbum. Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden.

Toch hebben we ook een gastenboek en de eerste reacties liegen er niet om: